Kakve su cene na Kopaoniku

BS
By BS јануар 15, 2024 17:22

Kopaonik je najveći i najpoznatiji ski centar u Srbiji koji ima odlično pripremljene staze kako za početnike, tako i za skijaše vrhunskih sposobnosti. Ski centar Kopaonik je prilagođen ljubiteljima alpskog, ali i nordijskog skijanja, prenosi City Magazine.

Skijaški centar Kopaonik poseduje 55 km staza uređenih za alpsko skijanje i 12 km staza za nordijsko skijanje. Za ljubitelje noćnog skijanja tu je i osvetljena staza “Malo Jezero”.

Najduža staza – 3.500 m /Bela reka

Ukupna dužina staza – 55.000 m

 • Broj lakih staza /plave – 21
 • Broj srednjih staza /crvene – 9
 • Broj teških staza /crne – 6

Cene Ski Passa na Kopaoniku

I ove godine kopaonička ski karta 10 u sezoni je jedinstvena za sve tarifne periode skijaške sezone, važi u svim ski centrima i košta 35.250 dinara. Od prošle ski sezone u ponudi je i ski karta 20 u sezoni čija je cena 69.250 dinara.

Cena noćne karte, koja obuhvata korišćenje sve tri noćne staze, varira od 2.880 do 3.500 dinara. Takođe, u cenovniku se nalazi i karta za poligon za početnike sa pokretnom trakom (ski vrtić), koja iznosi 1.130 dinara za odrasle, dok je za decu košta 880 dinara.

Svaka pojedinačna ski karta ima svoju cenu za „dnevno“ i za „dnevno + noćno“ skijanje. Cene jednodnevnih ski karata kreću se između 4.620 i 5.370 dinara, do se sa uključenim noćnim skijanjem kreću od 5.250 do 5.880 dinara.

Cene hrane i pića na Kopaoniku

U turističkom centru Kopaonika nalaze se brojni i restorani u kojima cene mogu da variraju, od objekta do objekta. Ekipa web portala infoKOP.net je posetila većinu ski kafića i ski bifea (ukupno 24 lokala) koji se nalaze na kopaoničkim stazama, popisala cene hrane i pića, i uporedila ih s prošlogodišnjim.

U proseku, cene alkoholnih pića poput rakije i pelinkovca su od 280 do 560  dinara, kuvanog vina od 300 do 700  dinara, gaziranih sokova od 280 do 390 dinara, negaziranih sokova od 280 do 430 dinara. Kada su u pitanju kafe i čajevi, cena obične kafe je od 150 do 310 dinara, espreso kafe od 220 do 330 dinara, čaja od 200 do 390 dinara, dok je cena tople čokolade od 270 do 510 dinara. 

Kada govorimo o ceni obroka u restoranima brze hrane, cene za palačinku se kreću od 340 do 670 dinara, pljeskavicu od 500 do 1.350 dinara, lepinju sa kajmakom od 250 do 650 dinara, dok je cena ćevapa (10 komada) od 650 do 1.600 dinara.

Cene smeštaja u apartmanima na Kopaoniku

Prema istraživanju Telegraf.rs portala, ukoliko odmah nakon pravoslavnog Božića odlučite da posetite Kopaonik u društvu još jedne osobe i boravite tamo 7 noći, biće potrebno da izdvojite blizu 50.000 dinara.

Da budemo precizni, u apartmanu koji je udaljen nešto više od 1,5 km od žičare, a u kome mogu boraviti dve osobe smeštaj na bazi 7 noćenja košta 45.200 dinara. U apartmanu koji oko kilometara udaljen od žičare smeštaj košta 48.200 dinara.

U slučaju da Kopaonik želite da posetite sa više osoba, onda su svakako cene donekle povoljnije. Tako na primer, iznajmljivanje apartmana u kome mogu biti smeštene do tri osobe košta 57.600 dinara, a isto toliko košta i apartman u kome može biti smešteno čak šest osoba, ali u drugoj kući.

Smeštaj u apartmanu udaljenom tek oko 300 m od žičare, za četiri osobe na bazi 7 noćenja početkom januara iznosi takođe 57.620 dinara. A kada se to podeli, onda definitivno troškovi nisu toliko veliki kao što bi se dalo očekivati. Svakako tu treba imati na umu i da je ovo samo cena noćenja, tako da treba uračunati i ski pas, kao i ishranu i druge troškove.

Možete pronaći i jeftiniji privatni smeštaj u tom periodu, ali ukoliko vam ne predstavlja problem da budete smešteni malo dalje od centra.

 

Cene smeštaja u hotelima na Kopaoniku

Ako u istom periodu želite da posetite Kopaonik, ali vam više odgovara da budete smešteni u hotelu, morate biti svesni i da su cene u tom slučaju više.

Primera radi, u hotelu Kraljevi čardaci će od 8. januara 7 noćenja u dvokrevetnoj sobi koštati 735 evra, a usluga je na bazi noćenja sa doručkom za 2 osobe.

U hotelu Putnik Kopaonik je cena 1.085 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom od 8. januara za dve osobe u hotelu Grey hotel Kopaonik košta 2.317 evra.

Nešto više od 800 evra će vas koštati usluga noćenja sa doručkom u hotelu Club A Kopaonik.

Svakako treba dobro proučiti ponudu, jer mnogi smeštajni objekti daju popuste na rani buking. Na taj način ćete uspeti da uštedite novac. Inače, smeštaja ima različite kategorizacije, pa osim boravka u atraktivnim hotelima, možete se odlučiti i za smeštaj u vikend naselju ili Brzeću, te za sada svakako ima mesta za svakoga ko želi da tokom zime uživa u lepotama Kopaonika.

Izvor: citymagayine.rs, infoKOP.net, Telegraf.rs; Photo: viceroyhotelsandresorts.com

BS
By BS јануар 15, 2024 17:22
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Ski Pass

KOPAONIK VREME

Komentari

 • Sonja Kriznic

  Sonja Kriznic

  Bila sam na mnogim planinama bivše Jugoslavije, da upotrebim frazu od Vardara pa do Triglava, tj. od Kaninskih Alpa, do…

  View Article
 • erhan erdogan

  erhan erdogan

  Hello, what is the earliest time I can go to Belgrade on Sunday?

  View Article
 • Dirk Jan Kok

  Dirk Jan Kok

  Ljubazan, strpljiv i profesionalan. Preporučeno. Pozdrav iz Holandije

  View Article
 • Dirk Jan Kok

  Dirk Jan Kok

  Ljubazan, strpljiv i profesionalan. Preporučeno. Pozdrav iz Holandije

  View Article
 • Tijana Petrovic

  Tijana Petrovic

  pozdrav Lidija , zanima me da li negde mogu da nadjem jutarnji program TV Kop-a od 23. 02. 94? kao…

  View Article

Utisci

utisci