Hotel Grand : 40 godina modernog turizma na Kopaoniku

BS
By BS септембар 29, 2020 23:54

Hotel Grand : 40 godina modernog turizma na Kopaoniku

Ove godine, neodvojivi jedan od drugog, i hotel Grand i Nacionalni park Kopaonik, slave 40 godina postojanja i 40 godina modernog turizma na ovoj planini.

Čitavih 40 godina u srcu Srebrne planine nalazi se njen biser – najveći i najpoznatiji – hotel Grand. Ponos srpskog hotelijerstva i statusni simbol generacijama, neodvojivi je deo njihovih porodičnih uspomena, svedok sastanaka i rastanaka, prvih skijaških koraka, odrastanja, sklapanja poznanstava, poslova, avantura i uživanja. Idealna početna tačka za nezaboravan dan na skijama, prepuštanje doživljaju Kopaonika i provod za pamćenje. Danas, Kopaonik se može pohvaliti činjenicom da je pandan razvijenim evropskim planinskim destinacijama koje u stopu uspešno prati sa svojim sadržajima i ponudom. Na tom putu, hotel Grand je oduvek imao ulogu pokretača, diktirajući trendove i kontinuirano ulažući u nove sadržaje i uslugu. Svedoci smo ubrzanog razvoja i napretka ove destinacije, ne samo u zimskim mesecima, već i u segmentu letnjeg turizma gde MK Resort i hotel Grand godinama unazad imaju krucijalnu ulogu kada je promocija Kopaonika u pitanju, ulažući velike napore u popularizaciju prirodnih vrednosti i atrakcija ove planine, promociju aktivnog odmora i boravka u prirodi i zalažući se za razvoj turističke infrastrukture i održivog razvoja.

Era savremenog turizma na Kopaoniku počela je 1980. godine, kada je tadašnja Vlada SFRJ pokrenula projekat razvoja kopaoničkog kraja, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio ovaj region. Samo godinu dana kasnije izgrađen je hotel Karavan – današnji hotel Grand, koji je otvorio vrata mondenskom, a pre svega skijaškom turizmu, koji je do tada stidljivo bio prisutan zahvaljujući mladim entuzijastima i planinarskim društvima. Iste godine Skupština Srbije je deo Kopaonika proglasila za Nacionalni park, a Međunarodna skijaška federacija je ovoj planini dodelila status Međunarodnog skijaškog centra. Iako je hotel Grand oduvek bio ispred svog vremena, 2008. godine privatizacijom od strane MK Group dobio je svoj novi sjaj i postao hotel kakvim ga danas poznajemo. Zahvaljujući kapitalnim investicijama i efikasnoj poslovnoj strategiji, uz primenu svetskih standarda za kratko vreme revitalizovan je čitav hotelski kompleks sa vodećim hotelom Grand, a sama destinacija ponovo je vraćena na mapu najpolularnijih ski centara u regionu.

Grand je i danas zadržao svoju autentičnost i šarm iako je izgrađen u originalnom „kopaoničkom arhitektonskom stilu“ koji podrazumeva gradnju adaptiranu klimatskim i pejzažnim uslovima i narodnoj tradiciji, ali i humani i prijatni ambijent koji gaji vrednosti tradicionalno toplog ugostiteljstva.

Dušu hotela oduvek su činili njegovi gosti i legendarni ugostitelji koji su ovde dočekali najpoznatije ličnosti svog doba iz javnog života, sveta umetnosti, kulture, zabave, sporta, politike, diplomatije i sveštenstva, zajedno sa brojnim domaćim i stranim gostima. Kao epicentar društvenog života na planini, hotel Grand je začetnik i domaćin mnogih događaja i manifestacija poput Ski Openinga, Music Week-a, Kopaonik Biznis Foruma, Kopaoničke škole prirodnog prava koji se, sada tradicionalno, održavaju na Kopaoniku. Prostorije Granda oduvek su bile idealne kulise za grandiozne proslave, a neretko su i sami gosti umeli da naprave atmosferu za pamćenje za sve posetioce.

U godini kada slavi 40 godina, hotel Grand će na najbolji mogući način obeležiti jubilej značajan kako za Kopaonik, tako i za srpski turizam. Novi hotel će početkom zimske sezone zablistati u novom izdanju, zahvaljujući kapitalnoj investiciji vrednoj 20 miliona evra, koja će obezbediti sasvim novi luksuzni ugođaj svim posetiocima, ali i nove sadržaje. Na isti način na koji se mondenski šarm prepliće sa „pulsom“ planine, tako će i tradicionalno gostoprimstvo najpoznatijeg hotela na Kopaoniku biti prigrljeno prefinjenim i luksuznim pristupom ka novim potrebama gosta.

BS
By BS септембар 29, 2020 23:54
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Ski Pass

KOPAONIK VREME

Komentari

 • Sonja Kriznic

  Sonja Kriznic

  Bila sam na mnogim planinama bivše Jugoslavije, da upotrebim frazu od Vardara pa do Triglava, tj. od Kaninskih Alpa, do…

  View Article
 • erhan erdogan

  erhan erdogan

  Hello, what is the earliest time I can go to Belgrade on Sunday?

  View Article
 • Dirk Jan Kok

  Dirk Jan Kok

  Ljubazan, strpljiv i profesionalan. Preporučeno. Pozdrav iz Holandije

  View Article
 • Dirk Jan Kok

  Dirk Jan Kok

  Ljubazan, strpljiv i profesionalan. Preporučeno. Pozdrav iz Holandije

  View Article
 • Tijana Petrovic

  Tijana Petrovic

  pozdrav Lidija , zanima me da li negde mogu da nadjem jutarnji program TV Kop-a od 23. 02. 94? kao…

  View Article

Utisci

utisci