Veća prodaja ski karata i prihod nego lane

BS
By BS 2 februara, 2022 19:33

Stanje u svim skijalištima Srbije, na Kopaoniku, Torniku, Staroj planini je odlično, puno je gostiju, a ovogodišnji rezultati poslovanja su izvanredni, izjavio je za Televiziju Tanjug direktor Skijališta Srbije Dejan Čika i naveo da ove godine na skijalištima u proseku ima oko 8.000 skijaša dnevno dok je lane u istom periodu bilo između pet i šest hiljada.

„Kada se posmatra prodaja karata, prodali smo 32 odsto više karata nego lane za isti vremenski period i ostvarili prihod veći za 75 odsto“, istakao je on. Odgovarajući na pitanje odakle je najviše stranih skijaša na našim skijalištima, rekao je da oni uglavnom dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije, a da je zbog korone manje onih iz drugih regiona. Istakao je da je bezbednost skijaša na prvom mestu i da se na skijalištima poštuju epidemijske mere, nose se maske, drži rastojanje, a skijaši su velikim delom već i zaštićeni jer nose kape, rukavice, odela.

„Na žičarama je smanjen kapacitet, pa se recimo u šestosedima vozi po troje, imamo beskontaktno podizanje karata. Sa „Torlakom“ smo napravili ugovor po kome skijaši na Kopaoniku mogu da se testiraju a imamo i trauma centar za slučaj povreda“, rekao je Čika.

Kada je reč o nedavnom problemu sa žicarom na Kopaoniku koja vodi do Pančićevog vrha, rekao je da je kvar otklonjen u rekordnom roku od sedam dana i da je za to vreme bio organizovan prevoz skijaša minibusevima do drugih mesta da se ne bi pravila gužva u samom centru.

Poredeći cene ski-pasa kod nas sa evropskim, naveo je da su one niže, pa recimo cena šestodnevnog ski-pasa na Kopaoniku iznosi oko 19.000 dinara, dok se u inostranstvu, u mestu istog ranga, ona kreće oko 280, 290 pa i 300 evra.

Čika je rekao i da je što se Skijališta Srbije i Skijaškog saveza Srbije sve spremno za Evropa kup za žene na Kopaoniku u veleslalomu koji se održava 8. i 9. februara i na kome se očekuje učešće 100 takmičarki.

Tanjug

BS
By BS 2 februara, 2022 19:33
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Ski Pass

KOPAONIK VREME

Komentari

 • Milan Thiesz

  Milan Thiesz

  Hello! Sorry for bothering you,i just want to ask for help about finding a girl who was at the ski…

  View Article
 • Nevena

  Nevena

  Da li radi tanjir od Suncanog brega i ta staza do Suncanog bega?

  View Article
 • Ervin Odri

  Ervin Odri

  To je naknada za korišćenje motornih vozila. Šta je sa elektro vozilima i hibridima?

  View Article
 • Goran

  Goran

  Zaokružite ga na 5000 u jednom pravcu kad derete da derete

  View Article
 • Branko

  Branko

  Izuzetan apartman D20! Udoban, topao, čist, sa svim pratećim sadržajima (tv, kablovska, wifi, odlično opremljena kuhinja). Ekstra dodatak su Xbox…

  View Article

Utisci

utisci