Olimpijski komitet Srbije stiže na Kopaonik i poziva vas da budete aktivni

BS
By BS 16 septembra, 2020 17:04

Sportskim izazovom na Kopaoniku 19. i 20. septembra Olimpijski komitet Srbije najaviće predstojeću Evropsku nedelju sporta.

Sportski izazov se ove godine održava po sedmi put, a sponzor događaja i ove godine je kompanija Coca – Cola. U prethodnih šest godina to je bilo takmičenje između gradova koje za cilj imalo da se što više ljudi podstakne da se bave fizičkim aktivnostima i oprobaju se u različitim sportovima.

U skladu sa epidemiološkom situacijom ovogodišnje izdanje Sportskog izazova je modifikovano. Prvi deo izazova biće održan na Kopaoniku 19. i 20. septembra, a drugi deo u Kosjeriću 23. septembra. Događaj ove godine nema takmičarski karakter, već je cilj da građani vežbaju i uče o olimpijskim vrednostima u sigurnom i bezbednom okruženju.

Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa MK Resorts, Opštinom Raška i Skijalištima Srbije na platou ispred hotela Grand kao i na svom #BeActive štandu u Dolini sportova, ovog vikenda na Kopaoniku organizovaće različite aktivacije za sve posetioce u cilju promocije sporta, fizičke aktivnosti i zdravog načina života u susret Evropskoj nedelji sporta.

Posetioci i učesnici događaja biće u prilici da se takmiče u Lovu na blago kao i da budu deo BeActive treninga koji će biti vođen od strane profesionalnog trenera. Za najmlađe učesnike biće organizovani Olimpijska priča, body painting i olimpijska radionica na kojoj će se tokom vikenda sa posetiocima družiti biciklistkinja Jovana Crnogorac, učesnica Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Na platou ispred hotela Grand u subotu svi ljubitelji sporta biće u prilici da naprave video snimak kamerom koja snima 360 stepeni kao i da učestvuju u nastajanju jedinstvenog mozaika od njihovih fotografija koje će, kao i video snimak biti u prilici da dobiju u elektronskoj formi kao uspomenu.

Za više informacija, svi posetioci moći će da posete štand Olimpijskog komiteta Srbije u Dolini sportova tokom celog vikenda kao i da saznaju više o predstojećim događajima na sajtu www.evropskanedeljasporta.rs.

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije. Ove godine se širom Evrope održava šesti put za redom dok se u našoj zemlji obeležava po treći put. Cilj događaja usmeren je podsticanje građana da se bave fizičkim aktivnostima bez obzira na godine i fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života. Tokom čitave nedelje biće organizovan niz događaja u gradovima širom zemlje. Nacionalni koordinatori Evropske nedelje sporta za našu zemlju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

Priprema i realizacija događaja biće izvedena u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba u vezi sa epidemijom virusa Covid-19.

 

Raspored događaja po danima na lokacijama:

SUBOTA – 19.09.2020 NEDELJA – 20.09.2020.

Dolina sportova – BeActive štand

LOV NA BLAGO

10h do 13h

15h do 17h

Plato ispred hotela Grand

13h do 15h – Olimpijske radionice za decu 11h-16h – Kreiraj svoj video i napravi #BeActive fotografiju

Dolina sportova – BeActive štand LOV NA BLAGO

10h do 13h

Plato ispred hotela Grand

13h do 15h – Olimpijske radionice za decu

 

Izvor: Blic sport

BS
By BS 16 septembra, 2020 17:04
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Ski Pass

KOPAONIK VREME

Komentari

 • Nóra Máté

  Nóra Máté

  we have just had a wonderful ski holiday in Kopaonik, but were a bit disappointed on Saturday because of the…

  View Article
 • Milan Thiesz

  Milan Thiesz

  Hello! Sorry for bothering you,i just want to ask for help about finding a girl who was at the ski…

  View Article
 • Nevena

  Nevena

  Da li radi tanjir od Suncanog brega i ta staza do Suncanog bega?

  View Article
 • Ervin Odri

  Ervin Odri

  To je naknada za korišćenje motornih vozila. Šta je sa elektro vozilima i hibridima?

  View Article
 • Goran

  Goran

  Zaokružite ga na 5000 u jednom pravcu kad derete da derete

  View Article

Utisci

utisci