Kopaonik biznis forum od 5. do 8. marta 2023.

BS
By BS фебруар 13, 2023 13:35

Kopaonik biznis forum od 5. do 8. marta 2023.

Kopaonik biznis forum, 30. po redu, biće održan od 5. do 8. marta ove godine. Centralna tema biće „Težnja za održivom ekonomijom u neizvesnim vremenima: Veliki izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan“.

Tokom četiri dana biće održane 33 panel diskusije, kao i plenarne sesije i posebni događaji. Forum će ugostiti i gotovo 200 govornika, a specijalni gost biće Gil Indermit, glavni ekonomista Svetske banke i viši potpredsednik za ekonomiju razvoja.

Prvog dana Kopaonik biznis forum biće predstavljene makroekonomske analize nedavnih dešavanja u Srbiji i izgledi za region Zapadnog Balkana u 2022. Forum će biti svečano otvoren uvodnim izlaganjima guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija koji će se baviti glavnim kretanjima makroekonomske – monetarne i fiskalne politike u Srbiji.

Predviđeno je i da se priča o budućnosti EU i Zapadnog Balkana, cirkularnoj ekonomiji, naprednoj digitalnoj saradnji, spremnosti kompanija za generaciju „Z“, otpornosti srpske privrede po viđenju investitora, kao i o automobilskoj i industriji osiguranja.

Drugi dan rezervisan je za energetsku bezbednost, agendu povezivanja i digitalnu agendu koja je usmerena ka bezbednoj digitalnoj budućnosti kreditnih institucija i digitalizaciji javnih usluga, a biće održani i paneli na temu razvoja ljudskog kapitala, biotehnološke revolucije, žena u biznisu, poljoprivrede u globalizovanom svetu, obrazovanja kao osnovi za kompetenciju i e-mobilnosti.

Poslednjeg dana predviđena je sesija predstavnika Svetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, kao i paneli o pitanjima socijalne kohezije, politikama i poslovnim praksama naklonjenim deci, i realnosti zdravstvene zaštite i pitanjima transformacije.

Izvor: Blic.rs

BS
By BS фебруар 13, 2023 13:35
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.