Intenzivirane pripreme za zimsku sezonu

BS
By BS 16 oktobra, 2021 12:50

Samo što se završila uspešna letnja sezona na planinama, već uveliko teku pripreme za predstojeću zimsku koja se očekuje početkom decembra. Jer šta je lepše od provoda na srpskim planinama, pogotovo što posetioce očekuju novi sadržaji.

Novi sadržaji

Od novina ove sezone skijaše na Kopaoniku očekuje proširenje sistema za veštačko osnežavanje na lokaciji Bela reka 1 – Bela reka 2 – Ledenice dužine pet kilometara. Predviđena je i veza za nastavak sistema ka budućoj stazi Bela reka 3. Pored toga, za zimsku sezonu završavaju se prateći objekti na izlaznoj stanici gondole Brzeće – Mali Karaman, restoran i objekat za smeštaj pratećih sadržaja skijališta. Takođe, za ovu sezonu biće gotov i helidrom.

Popusti za ski-karte

Pre toga, „Skijališta Srbije“ pripremaju sada već tradicionalnu pretprodaju ski-karata putem web shopa, gde će zainteresovani moći da kupe karte sa popustom od 15 odsto, a nakon toga i sajamska onlajn prodaja sa popustom od 10 odsto.

Uspešno leto

Inače, letnja sezona u planinskim centrima Tornik, Kopaonik i Stara planina je zvanično završena. Od sredine juna do kraja oktobra, tačnije 109 dana na Kopaoniku i 96 dana na Torniku turisti su imali prilike da uživaju u bogatoj ponudi „Skijališta Srbije“. Na Staroj planini je tokom letnje sezone za turiste radila gondola za panoramsku vožnju.

Veoma dobra posećenost dala je i odlične poslovne rezultate koja „Skijališta Srbije“ postižu iz godine u godinu. Preduzeće je za devet meseci 2021. godine ostvarilo 516 miliona dinara neto dobiti, što je povećanje od 15 odsto u odnosu na prethodnu 2020. godinu i 49 odsto u odnosu na plan. Dobar poslovni rezultat postignut je prvenstveno povećanjem poslovnih prihoda za 12 odsto u odnosu na isti period prethodne sezone. Najveće povećanje se odnosi na prodaju ski-karata, i to za 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Gondola za ekstra užitak

Bogata ponuda privukla je veliki broj turista. Pored dobro poznatih sadržaja kao što su Avantura park, bob na šinama, zip-lajn, biciklističke staze, rute za električne bicikle, mauntain-kart, posetioci Kopaonika su imali prilike da isprobaju i novi sadržaj. Ovog leta gondola Brzeće – Mali Karaman je radila za panoramsku vožnju, pored nje je radila i žičara Karaman greben. Na ovaj način povezano je turističko mesto Brzeće sa centrom Kopaonika, pa su posetioci mogli da uživaju u čarima planine i finim pešačkim turama između ove dve instalacije.

Brojni događaji u toku sezone

Brojne aktivnosti očekuju „Skijališta Srbije“ u narednom periodu, a jedna od najvažnijih je organizacija Samita planinskih centara jugoistočne Evrope – Moresce. Zatim slede ski-opening i tradicionalno obeležavanje početka sezone u sva tri ski-centra, Evropa kup kao najbitniji međunarodni skijaški događaj, humanitarne ski-trke, obeležavanje Međunarodnog dana snega, kao i mnoge druge aktivnosti.

Skijališta Srbije

BS
By BS 16 oktobra, 2021 12:50
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Ski Pass

KOPAONIK VREME

Komentari

 • Nóra Máté

  Nóra Máté

  we have just had a wonderful ski holiday in Kopaonik, but were a bit disappointed on Saturday because of the…

  View Article
 • Milan Thiesz

  Milan Thiesz

  Hello! Sorry for bothering you,i just want to ask for help about finding a girl who was at the ski…

  View Article
 • Nevena

  Nevena

  Da li radi tanjir od Suncanog brega i ta staza do Suncanog bega?

  View Article
 • Ervin Odri

  Ervin Odri

  To je naknada za korišćenje motornih vozila. Šta je sa elektro vozilima i hibridima?

  View Article
 • Goran

  Goran

  Zaokružite ga na 5000 u jednom pravcu kad derete da derete

  View Article

Utisci

utisci