Gardijan: „Alpi“ u Srbiji

BS
By BS 21 novembra, 2018 13:15

Kopaonik, glavni srpski skijaški centar je prekriven prelepim šumama, dobar je za početnike i nije skup, tako da bi mogao da bude prava alternativa za Alpe, piše „Gardijan“.

U snežnoj šumi okruženoj smrekama i jelama se nalazi toliko snega da on pada stalno na zemlju, a uprkos snežnim padavinama staza koja prolazi kroz magičnu šumu je perfektno očišćena, piše britanski list u reportaži o srpskom skijaškom centru.

U tekstu se navodi da je Kopaonik, srpski najveći skijaški centar idelan za početnike i one sa srednjim znanjem skijanja, a oni koji ne skijaju mogu da uživaju u netaknutom snegu sa obe stane skijaških staza.

Autor teksta Sem Heded piše da je pri dnu staze naišao na drvenu kućicu u kojoj se okretalo prase na ražnju, gde su gosti bili znatiželjni da saznaju kako je stigao na Kopaonik.

Naime, kako kaže Heded, nijedna britanska kompanija ne radi turističke aranžmane za Kopaonik, pa britanski skijaš izaziva radoznalost.

Uskoro, kako kaže, pio je rakiju sa svojim novim prijateljima.

BS
By BS 21 novembra, 2018 13:15
Write a comment

1 Comment

 1. Nenad 21 novembra, 23:58

  Poređenje Francuske i Kopaonika..
  U Francuskoj 6 dana skijanja +prevoz +smestaj + takse kosta oko 400e, na hranu smo uvek trosili oko 60-70e po coveku, I tamo potrosimo do 100e po coveku, kako ko. Znaci sve ukupno ispadne blizu 600e. (hranu smo naravno nosili odavde kao pravi paradajz turisti, jer DA, Francuska je jeftina kada ponesete kofer hrane sa sobom a to samo Srbi rade, ukoliko odete bez hrane potrosicete preko 120e po glavi)
  -Apsolutno profesionalno uredjeno skijaliste, svako (signalizacija, sigurnost, utabanost, nove zicare I gondola)
  -Skijalista u Fr su na preko 1600m visine, a vrhovi im idu I preko 3000m, to je kao da se popnete na 3 Pancica, I nemojte ih porediti jer je to kao da poredite Avalu I Kopaonik.
  Kopaonik sa druge strane… Gore u centru su uglavnom lux apartmani (smestaj je inace bolji za 5 klasa nego u Francuskoj ali to I nije toliko bitno skijasima) I 6 dana u nekom osrednjem terminu kosta oko 400-600e po apartmanu bez hrane, tj po glavi ukoliko idu 4 coveka smestaj ispadne oko 120e, ski pass je 120e, hrana ukoliko se hranite po restoranima I barovima uvek bude iznad 80e, na to dodajte prevoz I trosak na planini I doci cete do cifre od maximalno 400e-500e(opet zavisi kako ko).
  Tako da je zakljucak da skijanje u Francuskoj nije uopste jeftinije, ali kada uporedite sta dobijete tamo za 600 I ovde za 400, uvek bi pre otisli u Francusku, ima samo jedan mali problem – mnogo se putuje, cak do 24sata autobusom a nisu svi za to.

  Reply to this comment
View comments

Write a comment

Leave a Reply

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Ski Pass

KOPAONIK VREME

Komentari

 • Nóra Máté

  Nóra Máté

  we have just had a wonderful ski holiday in Kopaonik, but were a bit disappointed on Saturday because of the…

  View Article
 • Milan Thiesz

  Milan Thiesz

  Hello! Sorry for bothering you,i just want to ask for help about finding a girl who was at the ski…

  View Article
 • Nevena

  Nevena

  Da li radi tanjir od Suncanog brega i ta staza do Suncanog bega?

  View Article
 • Ervin Odri

  Ervin Odri

  To je naknada za korišćenje motornih vozila. Šta je sa elektro vozilima i hibridima?

  View Article
 • Goran

  Goran

  Zaokružite ga na 5000 u jednom pravcu kad derete da derete

  View Article

Utisci

utisci