Back to homepage

ŽUPA WELLNESS & SPA

Opis

Konačište Župa je  ugostio svoje prve goste krajem 2017. godine.

Objekat je podignut na mestu nekadašnjeg odmarališta Župa, iznad odmarališta Suva Ruda, i neposredno ispod hotela Srebrna Lisica (ex Investbanka). Projektovan je i izgrađen na način da zadovolji potrebe savremenog gosta, bez obzira na period godine kada se boravi u njemu. U neposrednoj blizini nalazi se pojas zelenila obrastao borovom šumom.

Pored prostranog i udobnog smeštaja, Župa apartmani gostima mogu ponuditi prelepo dizajniran prostor recepcije, kao i lobi bar, pansionski i “A’la carte” restoran, unutrašnji bazen sa Wellness & Spa ponudom i podzemnu garažu ukupne površine od 1315 msa preko 50 parking mesta. Podzemna garaža poseduje sistem ventilacije, kao i protivpožarni sistem sprinkler tipa.

Gostima je na raspolaganju besplatan pristup internetu putem wi-fi mreže. Ljubazno osoblje recepcije obavestiće vas o pristupnim podacima za korišćenje ove usluge. Prijem televizijskih kanala obezbeđen je putem satelitske mreže i sadrži nacionalne, domaće, ino, sportske i dečije kanale, koji su dostupni u svim apartmanima.  

Pristup vozilom – pešački pristup objektu Župa

Do objekta se kolima kao i pešice stiže saobraćajnicom koja se od puta Kopaonik – Rudnica odnosno Kopaonik – Jošanička Banja odvaja ka tehničkoj bazi Skijališta Srbije i  kolskom prilazu ski stazama Malo jezero i Sunčana dolina.

Ski pristup – izlaz na staze

Sa samo par zamaha savladaćete razdaljinu od nepunih 200 metara, koliko goste deli od najbliže staze za skijanje Malo jezero. Za povratak u objekat skijašima savetujemo izlaznu stanicu ski lifta Malo jezero, odnosno spust desnom ivicom sa staze Sunčana dolina, pa niže putem gde dolazite neposredno pred skijašnicu i ski rental PANTA objekta Župa.

Skijašnica – ski depo, ski renta i ski škola

Od decembra 2018. godine gostima Župe biće na raspolaganju moderna skijašnica koja posluje po principu Ski depoa, gde se gostima oprema čuva u toplom prostoru pod nadzorom.

Gostima kojima je potrebno iznajmljivanje ski opreme na raspolaganju su usluge Ski Rentala PANTA, sa opremom nove generacije najpoznatijih ski brendova kao što su Fisher, Nordica, Blizzard i Elan, i tp sve po povoljnim cenama.

Podučavanje zainteresovanih veštinama skijanja i snow board-a povereno je profesionalcima iz licencirane SKI ŠKOLE KOPAONIK, koja predstavlja najveću ski školu na ovim prostorima.

Korisnici Supernova travel SKI PAKETA sve usluge mogu rezervisati i platiti u pretprodaji uz uživanje pogodnosti ranog bukinga i SKI BONUS-a. Gostima koji u pretprodaji rezervišu i plate Ski pass putem prodajne mreže Supernova travela, SKI PASS POTRČKO će besplatno isporučiti dokumenta na recepciju Župe.

Smeštaj

Sve sobe u objektu Župa na Kopaoniku su apartmanskog tipa, i mogu da smeste 4 – 7 odraslih osoba. Poseduju jednu ili dve spavaće sobe, kao i dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom.

Prilikom opremanja enterijera apartmana u Konačištu Župa, posebna pažnja je posvećena kvalitetu i toplim detaljima koji utiču na udobnost boravka u njima.

Svi apartmani u objektu su projektovani po istom principu, poštujući funkcionalnost i koristeći moderna rešenja uklopljena u planinski ambijent i okolinu.

Apartmani poseduju kupatila opremljena keramikom i nakitom visokog kvaliteta, sa wc-om i tuš kabinom. Svaki apartman ima nezavisnu pripremu tople vode, korišćenjem bojlera nove generacije.

Pristup internetu je moguć i koristi se bez naplate u svim apartmanima. Količina i brzina protoka podataka, kao i jačina signala u svim tačkama smeštaja ograničena je tehničkim ograničenjima kako provajdera, tako i opreme za wi-fi u objektu.

 

APARTMAN za 4 osobe (jedna spavaća soba)

Apartman za četiri osobe sadrži:

 • Ulazni deo u apartman sa garderoberom i kupatilom
 • Trpezariju sa kuhinjom i pripadajućim trpezarijskim stolom i stolicama
 • Prostor za sedenje sa sofom (kaučem), klub stočićem i TV-om. Sofa u dnevnom boravku (dvosed ili trosed) se otvara u dodatni ležaj za 2 osobe
 • Spavaću sobu sa dva singl ležaja ili jednim bračnim ležajem, kao i pripadajućim garderobnim ormanom

 

APARTMAN za 5 osoba (jedna spavaća soba)

Apartman za pet osoba sadrži:

 • Ulazni deo u apartman sa garderoberom i kupatilom
 • Trpezariju sa kuhinjom i pripadajućim trpezarijskim stolom i stolicama
 • Prostor za sedenje sa sofom (kaučem) i foteljom, klub stočićem i TV-om. Sofa u dnevnom boravku (dvosed ili trosed) se otvara u dodatni ležaj za 2 osobe, a fotelja u ležaj za 1 osobu
 • Spavaću sobu sa dva singl ležaja ili jednim bračnim ležajem kao i pripadajućim garderobnim ormanom

 

APARTMAN za 7 osoba (dve spavaće sobe)

Apartman za sedam osoba sadrži:

 • Ulazni deo u apartman sa garderoberom i kupatilom. Apartman za 7 osoba poseduje i nezavisan – odvojen wc
 • Trpezariju sa kuhinjom i pripadajućim trpezariskim stolom i stolicama
 • Prostor za sedenje sa sofom (kaučem) i foteljom, klub stočićem i TV-om. Sofa u dnevnom boravku (dvosed ili trosed) se otvara u ležaj za 2 osobe, a fotelja u ležaj za 1 osobu
 • 2 spavaće sobe, jedna sa dva singl ležaja, a druga sa jednim bračnim ležajem. Svaka od spavaćih soba poseduje i pripadajući garderober
Restoran

Lobi bar

Zamišljen i dizajniran u svrhu opuštanja, naš lobi bar predstavlja mesto gde uz čaj ili kafu možete uživati u vašoj omiljenoj knjizi.

Idelan je za nove susrete ili za čašicu pića uz razgovor sa skijaškim prijateljima, ali je takođe i mesto za odmor u udobnim garniturama i foteljama posle dana ispunjenog aktivnostima. Prostor lobi bara je namenjen nepušačima.

 

Pansionski i A’la carte restoran

U nezavisnoj, ali toplom vezom povezanoj zgradi napravljenoj u stilu brvnare, nalaze se restorani ukupne površine od skoro 350 m2. Kompletan enterijer je planinskog tipa sa kombinacijom prirodnog drveta, poluoblica i kamenih detalja.

Ishrana je na bazi polupansiona ( doručak + večera ) i servira se po principu bifea (švedski sto). Domaća i internacionalna kuhinja, kao i poznati specijaliteti kopaoničkog kraja, zagolicaće sva čula gostiju, a posebno onih sa gurmanskom žicom.

Dekorativna rasveta i kvalitetno ozvučenje u našim restoranima svakako će upotpuniti utisak ukusa gurmanske ponude naših restorana.

Čaša kvalitetnog vina i pogled na vrhove Kopaonika u suton, uz uživanje sa dragim ljudima pored sebe, idealno opisuje atmosferu koja vlada u našem restoranu, a mi ćemo vam samo reći: Izvolite u Župu.

Wellness

SARUNA Wellness & Spa

Istorijat firme

Ivana i Dejan Maričić, profesori fizičke kulture i sporta, nakon višegodišnjeg iskustva i rada u oblasti sporta, 2002. godine osnivaju sportski klub „Saruna“, sa idejom da gradskom poslovnom čoveku omoguće najbolji način za zaštitu i unapređenje zdravlja, kondicije i generalnog psihofizičkog stanja.

Uvidevši nivo stresa koji je sve izraženiji, kao i neuredan način življenja – sa nepravilnom i neredovnom ishranom i uz nedostatak kretanja – Saruna tim je u proteklih 14 godina rada i stručnog usavršavanja osmislio i unapredio programe za očuvanje zdravlja i održavanje mladalačke forme.

Ponuda

SARUNA Wellness & Spa u svojoj ponudi sadrži:

 • 1 saunu finsku
 • 1 saunu tursku
 • 1 saunu IR
 • 3 sobe za masažu, dve su spojene sa pokretnim vratima, što omogućava masažu za parove
 • 1 unutrašnji bazen
 • 1 jakuzzi
 •  
  Masaže Massages Trajanje / during Cena / Price gosti / guests Supernova(-10%)    
  Relax masaža Relax massage 90 min 3800    
  Relax masaža Relax massage 60 min 2600    
  Antistres masaža Anti-stress massage 70 min 3200    
  Terapeutska masaža Therapeutic massage 60 min 3000    
  Terapeutska masaža Therapeutic massage 30 min 1800    
  Spa masaža glave Spa Head Massage 30 min 1400    
  Sportska masaža Sports massage 45 min 2400    
  Masaža stopala Foot massage 30 min 1400    
  Saruna masaža leđa Saruna back massage 30 min 1400    
  Anticelulit masaža Anti-cellulite massage 45 min 1600    
  Masaža za dvoje Duo massage 60 min 4800    
  Dnevne karte Daily spa ticket   09:00-17:00 17:00-22:00  
  *Spa karta gosti Supernova Spa day use for guests Supernova   600 840  
  *Spa dnevna karta Supernova Spa day use Supernova   1.800  
             
 • Sve cene usluga su za goste koji su rezervisali smeštaj preko Supernove i imaju već uključen popust od minimum 10%.
 • Cene usluga za spoljašnje goste biće naknadno objavljene na dodatnom cenovniku.
 • Za posebne usluge kao što je karta za noćno kupanje (posle 22:00) informacije o dostupnosti i cenama biće dostupne na licu mesta.
 • *Spa karta – podrazumeva ulazak na bazen i upotrebu sauna za određeni termin. Ostale usluge SPA centra se plaćaju po definisanom cenovniku.

Saruna SPA centar zadržava prava do promene cena.        

Posebna ponuda

Dnevna karta za SPA centar sa 60 min Terapeutskom masažom za goste Supernove – 3300 din

Dnevna karta za parove za ulazak u SPA centar i masažom za dvoje za goste Supernove – 5500 din

Opis masaža

Relax masaza

Relax masaža wellness centra Saruna predstavlja izuzetno prijatnu vrstu masaže koja ima blagotvorno dejstvo za ljudski organizam. Izvodi se blagim i sporim raznovrsnim masažnim pokretima u prijatnom ambijentu uz opuštajuće arome eteričnih ulja za što veći stepen relaksacije i restauracije energetskog balansa.

Ulje visokog kvaliteta omogućava da pokreti terapeuta klize i pritom nema povlačenja kože i neprijatnih osećaja. Specifičnost ove vrste masaže su spori, dugi i široki pokreti umerenog intenziteta koji čine ovu masažu jako prijatnom.

Antistres masaža

Predstavlja kombinaciju relaks i terapeutske masaže, za koju se koriste posebna aromatična ulja koja doprinose dodatnom opuštanju. Podrazumeva masažu celog tela na kojoj se terapeut fokusira na mesta gde se stres najčešće lokalizuje kao što su vrat, ramena, leđa, glava, dlanovi i stopala, u cilju otklanjanja stresa i napetosti u mišićima.

Snažno deluje na zdravlje i na raspoloženje i predstavlja odličan način za borbu protiv svakodnevnog stresa koji može ostaviti fizičke i psihičke posledice u našem telu.

Terapeutska masaža

Predstavlja specifičnu masaža koja se primenjuje u cilju uklanjanja bola i napetosti mišića u određenom delu tela. To je spoj više manuelnih tehnika koje se primenjuju u zavisnosti od problema koje treba ublažiti ili otkloniti, zbog čega se terapeutski ciljevi definišu zajedno između terapeuta i klijenta.

Umerenog je intenziteta, sa nešto jačim pritiskom od relaks masaže. Nakon opuštanja muskulature, fokus je na problematičnoj regiji: uglavnom se radi o bolu u ramenima, vratu i leđima. Preporučuje se svima koji osećaju bol ili napetost u određenom segmentu, kao i osobama sa povredama mekih tkiva, reumatološkim oboljenjima zglobova, deformacije kičmenog stuba, prelomima, problemima sa cirkulacijom ili metabolizmom.

Spa masaža glave

Posle napornog dana priuštite sebi uživanje koje će vas relaksirati i opustiti. Pored toga što ce Vas osloboditi stresa, glavobolje i napetosti, ova masaža ce poboljšati  Vaš izgled i kvalitet Vaše kože. Prilikom izvođenja ove masaže deluje se na mišićno tkivo i laganim pokretima ubrzava cirkulacija i omogućava bolji protok krvi do srca. Nivo kiseonika u krvi se povećava što samim tim doprinosi opuštanju celog tela. Takođe je dokazano da masaža glave smanjuje nivo hormona stresa kortizola u krvi.

Ova masaža otklanja umor i napetost pa ce Vaš organizam biti jači i otporniji. Poznato je da na glavi i licu postoje tačke koje su povezane sa određenim organima u telu, pa pravilnom masažom tj. stimulacijom tih tačaka značajno može umanjiti bol u glavi, napetost nerava, zubobolja, problem sa sinusima itd. Osim što ćemo masažom pospešiti cirkulaciju krvi glave i lica, ovom masažom ćete dobiti zdrav i svežiji izgled Vaše kože.

Sportska masaza

Ovakav tip masaže se preporučuje kako profesionalnim sportistima tako i rekreativcima kojima je telo izloženo većim naporima. Cilj sportske masaže je da se što brže i efikasnije otkloni sve štetne i neželjene posledice koje nastaju usled većeg psihofizičkog napora.

Ova masaža sprečava nastanak mlečnih kiselina ili ih otklanja ukoliko je došlo do njenog nagomilavanja. Nakupljena mlečna kiselina se pretvara u kalcifikate koji mogu da izazovu mišićnu napetost ali i bol. Tehnike ove masaže su osmišljene tako da zagrevaju i omekšavaju tkiva, ravnaju mišićna vlakna i samim tim izbacuju mlečne kiseline iz mišića.

Masaza stopala

Ovakva masaža predstavlja posebno uživanje, relaksaciju, detoksikaciju i stimulaciju celog tela. Na stopalima se nalaze tačke koje odgovaraju svim organima i žlezdama u našem organizmu, kao i mnogobrojni nervni završeci.

Masažom stopala, odnosno stimulacijom određenih tačaka mogu se otkloniti različite tegobe i blokade koje sprečavaju normalno funkcionisanje našeg organizma. Ona se sastoji od terapeutske masaže usmerene na stopalo, skočni zglob i potkolenicu, uz stimulaciju specijalnih tačaka preko kojih se putem nervnog sistema stimulišu odbrambeni potencijali oslabljenih i obolelih organa.

Saruna masaža leđa

Saruna masaža leđa je duboka relax masaža koja obuhvata čitavu muskulaturu leđa i ruku. Ova masaža pruža kompletno opuštanje leđa jer su dugi masažni pokreti osmišljeni tako da imaju za cilj da rasterete, opuste, omoguće uživanje jer se telo dovodi u stanje potpune relaksacije.

Saruna masaža leđa izuzetno deluje na psiho-fizičko stanje i vraća potrebnu energiju.

Anticelulit masaža

Ova masaža se preporučuje osobama koje imaju problem sa vezivnim tkivom, slabom prokvljenošću i cirkulacijom i zadržavanjem viška vode. Ova masaža je intezivnija kako bi se obezbedila što bolja prokvljenost i otklonile masne naslage koje su zarobljene između masnih ćelija.  Problem sa celulitom se češče posmatra kao estetski a ne zdravstveni problem, a masaža je dokazano najefikasniji način u njegovom rešavanju.

Masaža za dvoje ili duo masaža

Duo masaža je vrlo primamljiva usluga u Vašem wellness centru Saruna. Namenjena je svima koji žele da provedu kvalitetno vreme zajedno. Dva različita terapeuta masiraju dvoje ljudi u isto vreme i u istoj prostoriji.

Kontakt

 

Ski Pass

KOPAONIK VREME

Komentari

 • Sonja Kriznic

  Sonja Kriznic

  Bila sam na mnogim planinama bivše Jugoslavije, da upotrebim frazu od Vardara pa do Triglava, tj. od Kaninskih Alpa, do…

  View Article
 • erhan erdogan

  erhan erdogan

  Hello, what is the earliest time I can go to Belgrade on Sunday?

  View Article
 • Dirk Jan Kok

  Dirk Jan Kok

  Ljubazan, strpljiv i profesionalan. Preporučeno. Pozdrav iz Holandije

  View Article
 • Dirk Jan Kok

  Dirk Jan Kok

  Ljubazan, strpljiv i profesionalan. Preporučeno. Pozdrav iz Holandije

  View Article
 • Tijana Petrovic

  Tijana Petrovic

  pozdrav Lidija , zanima me da li negde mogu da nadjem jutarnji program TV Kop-a od 23. 02. 94? kao…

  View Article

Utisci

utisci